| Μενού Πλοήγησης

Αρκετά συχνά μεταξύ των ψυχολόγων αναφέρεται ο όρος άνευ όρων αποδοχή ως βασικό στοιχείο της θεραπείας. Ο ίδιος όρος συναντάται στη βιβλιογραφία και έχει τις ρίζες του στην εργασία του Carl Rogers, πατέρα της συμβουλευτικής, ο οποίος θεωρούσε την άνευ όρων αποδοχή, ως ένα από τα θεμέλια της σχέσης θεραπευτή – θεραπευόμενου.

Περισσότερα: Η άνευ όρων αποδοχή στη σχέση μας με τον εαυτό μας


Από όλα τα συναισθήματα ο θυμός θεωρείται το πιο δύσκολο να ελεγχθεί και να κατευναστεί, άρα ίσως και το πιο “αρνητικό”. Ταυτόχρονα, οι άνθρωποι είναι συνήθως πεπεισμένοι ότι ο θυμός προκαλείται από τρίτους, χωρίς οι ίδιοι να έχουν ιδιαίτερη ευθύνη για την εμφάνιση του. Αποποιούμενοι όμως των ευθυνών τους, αποποιούνται ταυτόχρονα την ικανότητα τους να ελέγξουν το συναίσθημα αυτό και άρα τις αντιδράσεις τους.

Περισσότερα: Η ψυχολογία του θυμού και οι τρόποι διαχείρισης του


Μετά από έναν χωρισμό, όλοι μας βιώνουμε συναισθήματα θλίψης, απογοήτευσης, πόνου, νιώθουμε ότι η ζωή μας καταρρέει και τίποτα δε θα είναι πια το ίδιο. Αυτά είναι τα φυσιολογικά συναισθήματα που ακολουθούν μια απώλεια και παρόλο που αρχικά φαίνονται τρομακτικά, με το χρόνο μειώνονται και η ζωή επανέρχεται στο φυσιολογικό της ρυθμό. 

Περισσότερα: Αγάπη ή εξάρτηση;


Η δημιουργία στενών συναισθηματικών δεσμών είναι ζωτικής σημασίας για την επιβίωση των ανθρώπων. Από τη στιγμή της γέννησης ακόμα το βρέφος αναπτύσσει δεσμούς προσκόλλησης προς το άτομο που το φροντίζει, κατά κανόνα τη μητέρα, και το είδος αυτού του δεσμού θα έχει σημαντικές επιδράσεις στην μετέπειτα εξέλιξη και ανάπτυξη της προσωπικότητας του.

Περισσότερα: Φόβος δέσμευσης. Γιατί δυσκολεύομαι να παραμείνω σε μια σχέση;


new cta psychologos

Κλείστε τώρα μια συνεδρία
καλώντας στο 211-4107235 ή συμπληρώστε τη φόρμα

Φόρμα συνεδρίας

Όλες οι συνεδρίες είναι απόρρητες βάση του άρθρου 9 του νόμου 991/79.