| Μενού Πλοήγησης

Η οικογένεια αποτελεί σύστημα αναφοράς για το κάθε άτομο. Μέσα σε αυτή αποκτά μια ταυτότητα και υπάρχουν πρόσωπα σημαντικά για εκείνο με τα οποία αναπτύσσει τους πρώτους στενούς συναισθηματικούς δεσμούς. Η οικογένεια όμως μπορεί να γίνει και πηγή άγχους και διλημμάτων όταν οι σχέσεις είναι αντιφατικές και μπερδεμένες.

Περισσότερα: Ο ρόλος της οικογένειας στην ψυχοσυναισθηματική ανάπτυξη του παιδιού


Ενώ κάθε χρόνο οι διακοπές ήταν οικογενειακή υπόθεση, φέτος για πρώτη φορά ο έφηβος γιος ή κόρη σας θέλει να πάει διακοπές μόνος/η του/της με φίλους. Όπως είναι φυσικό η ανησυχία σας φτάνει στα ύψη και το δίλημμα του αν πρέπει ή όχι να το επιτρέψετε κατέχει μια ξεκάθαρη πλέον θέση μέσα στο σπίτι.

Περισσότερα: Πρώτη φορά διακοπές με φίλους. Πότε είναι η κατάλληλη στιγμή;


Όταν ένα παιδί γεννιέται, οι γονείς αναλαμβάνουν μια νέα ευθύνη για την οποία ποτέ πριν δεν είχαν καμία εκπαίδευση ή προετοιμασία. Γίνονται τα σημαντικότερα πρόσωπα στη ζωή του παιδιού τους και καλούνται να το φροντίσουν αλλά και να το βοηθήσουν να κτίσει την προσωπικότητα του και να εισέλθει στην ενηλικίωση ως ώριμο, υπεύθυνο και αυτόνομο άτομο.

Περισσότερα: Υπερπροστασία γονέων: όταν η αγάπη γίνεται εμπόδιο


Η αυτοεκτίμηση των παιδιών προσδιορίζει την εικόνα που έχουν για τον εαυτό τους και συνδέεται με μια σειρά από συμπεριφορές. Για παράδειγμα ένα παιδί που θεωρεί ότι θα αποτύχει σε κάποια εξέταση, το πιο πιθανό είναι να μην προσπαθήσει καν. Αντίστοιχα ένα παιδί που θεωρεί τον εαυτό του καλό φίλο θα νιώθει πιο άνετα στις κοινωνικές συναλλαγές.

Περισσότερα: Πώς μπορείτε να ενισχύσετε την αυτοεκτίμηση των παιδιών;


new cta psychologos

Κλείστε τώρα μια συνεδρία
καλώντας στο 211-4107235 ή συμπληρώστε τη φόρμα

Φόρμα συνεδρίας

Όλες οι συνεδρίες είναι απόρρητες βάση του άρθρου 9 του νόμου 991/79.